How does ingame ship size work?

Spacecrafts, buildings and other 3D asset creation
Post Reply
CMDR ARGHouse
Posts: 33
Joined: Mon Feb 11, 2019 1:34 pm
Location: Australia

How does ingame ship size work?

Post by CMDR ARGHouse »

Hi, got a question, I am making working on something of my own, got two ships to test in Pioneer and I am up to the stat json file, I am wondering if the size of the model determines the size of the ship in the game or if it is for example these three pieces of code in the json file:

front_cross_section
side_cross_section
top_cross_section

I am also wondering if these three use meters or some other measurement because I checked the pumpkin seed using the scale provided it is 17 meters long and certainly not 72???
nozmajner
Posts: 1038
Joined: Mon Jul 01, 2013 3:25 pm
Location: Budapest HU

Re: How does ingame ship size work?

Post by nozmajner »

Hi!
They are in square meters.
You can measure them if you flatten a copy of your model on each axis, clean up the result and check the area of the resulting ngon.
CMDR ARGHouse
Posts: 33
Joined: Mon Feb 11, 2019 1:34 pm
Location: Australia

Re: How does ingame ship size work?

Post by CMDR ARGHouse »

square meters, oh no wonder why I was confused.
nozmajner
Posts: 1038
Joined: Mon Jul 01, 2013 3:25 pm
Location: Budapest HU

Re: How does ingame ship size work?

Post by nozmajner »

I've added them to the wiki page on the ship.jsons. Thanks for the heads-up!
CMDR ARGHouse
Posts: 33
Joined: Mon Feb 11, 2019 1:34 pm
Location: Australia

Re: How does ingame ship size work?

Post by CMDR ARGHouse »

Note to anybody modelling in modo, before exporting to dae, make sure to go to collada settings and set the default units to meters, otherwise the exported model will be smaller and be displayed in the model viewer in mere centimeters.
nozmajner
Posts: 1038
Joined: Mon Jul 01, 2013 3:25 pm
Location: Budapest HU

Re: How does ingame ship size work?

Post by nozmajner »

Good to know.
I'm pretty curious what ships you came up with.
Post Reply